6-8 december, Adventskonsert

Förra helgen var helt underbar! Skriver ner detta bara för att jag ska kunna läsa och minnas.

På fredagen kom snöstormen Sven, så vi fick sluta tidigare från skolan. Hade betygssamtal med vår sam-lärare, alltså det finns ingen härligare människa än hon! När jag kom in genom dörren sa hon "Åh Malin, vad kul att du kommer! Vad kul att få prata med dig!" Hon är så strålande glad att lektionerna med henne alltid är typ veckans bästa!

På kvällen var det adventskonsertövning, SÅ KUL! Jag spelade Maria, Hampus spelade Josef, Markus spelade ängeln och sen var det kören och alla underbart vackra sånger och allt! SÅ BRA!
Efteråt åkte jag hem till Markus, och vi var hundvakt åt hans syster, som har skaffat en chiuauavalp (haha stavas det så?) som är sötast i världen! Mys!
Lördagen var den stora dagen! Jag sov ungefär fram tills vi åkte till kyrkan, och där övade vi lite inför konserten. Sedan var det julbord, alltså vad jag var härliga kompisar! Efter julbordet var det dags för Adventskonserten! Jag, som knappt vågar prata, skulle sjunga och agera inför en publik på ... ja, jag vet inte hur många det var, men det var ju lite över 300 på julbordet i alla fall! Och det var SÅ KUL!!!

I början var jag jättenervös! Jag satt i Marias hus och knådade deg, höll på med garn och typ städade lite. Jag hade ingen koll på hur schemat såg ut, så jag visste inte när Markus skulle komma som ängel och berätta att jag/Maria skulle bli gravid. Men när han väl kom var jag så nervös att jag knappt behövde spela rädd, jag skakade ju nästan ändå!

Jag vet inte hur det såg ut, men det kändes helt okej. Efter det började jag slappna av lite mer, och kören sjöng lite till. Sedan var det dags för min och Hampus/Josef och Marias duett! Det var också galet kul, alltså sången som Eva skrivit är så otroligt fin! Där någonstans släppte nog det mesta av nervositeten, och jag kunde njuta av alla de fina sångerna bättre. Vi sjöng med pog, och så var det lite draman och sånt. Torsten spelade budbärare från Rom (haha jag vet inte vad man ska kalla det annars), precis som han gör varje år, och han är så GALET bra! Han har en sådan röst, och han låter så läskig och bestämd och det blir så perfekt!Jag fick sätta en ballong under klänningen så jag skulle få lite gravidmage, och sen var det lite mer drama och sen smet jag ut ur kyrksalen och bytte till en större mage, och väntade sedan på Hampus där. Kören sjöng mer, så otroligt fina sånger! Eva, körledaren, är ju världens bästa!

Sedan var det dags för Det finns inga rum! Jag och Hampus gick mittgången fram till scenen och sjöng, och med kören blev det såå fint! Sedan satte vi oss i stallet, och Frida kom med lilla Alvar som skulle spela Jesus. Han var jättesöt! Vi satt där och försökte underhålla honom medan kören och barnkören sjöng och dansade, haha men tillslut tröttnade han och började gråta. Vi lyckades inte trösta honom, så Frida fick komma fram och trösta honom, sen när han var glad igen fick vi tillbaka honom. Snart började han gråta så våldsamt igen att Frida fick hämta honom helt och hållet! :P

Kören, ledd av Martin, sjöng Casting Crowns sång Peace on earth. Det är utan tvekan den finaste (jul)sången som finns, och Martin sjunger så otroligt bra, så man kan ju inte annat än att sitta och rysa för det låter så fint! Bäst!

Några sånger senare var konserten slut, och det var dags för kakbuffé. Jag letade efter en klasskompis, som jag inte hittade, men däremot hittade jag min pojkvän som sa sååå fina saker till mig! Åh min finaste! ♡ Sedan satte vi oss och fikade med andra ungdomar, myys! Jag har världens bästa liv!

Efter fikat åkte vi till Foghammar på efterhäng, och sedan sov Veronica hos mig. Hela dagen var helt fantastiskt underbar, utmanande och rolig!

Söndagen var det gudstjänst, och jag och Adina hjälpte Elin och Emma med korvfikat. Också superkul! Fick höra så många otroligt snälla kommentarer om lördagskvällen, åh vad jag blev glad!
Efter fikat gick ett gäng ungdomar till pulkabacken och åkte pulka/soppåse/bob/tefat/madrass, ååh vad det var flashbacks från förra året! Typ när jag och Markus var lite småkära och gick dit med våra snowboards efter att vi varit i Romme med skolan hela dagen. Ååh!

Sedan gick Markus och jag hem till honom och åt 8 månaders-middag, och efter det gick vi hem till Patrik och Lovisa där alla andra ungdomar var. Vi tittade på julkalendern, Solsidan och Life of Pi. Vilken film alltså! Och vilka UNDERBARA vänner jag har! Tack Jesus, utan dig skulle jag inte ha något av detta!
RSS 2.0