London 1 mars

 
 I tisdags, första mars, åkte vi till London! Det var från början tänkt att vara en tredagars-resa på påsklovet, men på grund av en liten felbokning och galet höga ombokningspriser valde vi att genomföra denna endags-resa! Här ska ni få höra om den och alla roliga detaljer! :)
 
 På måndagkvällen kom Johanna hem till Kicki och mig, och så gick vi och la oss ungefär klockan 21. Sara kom runt midnatt och sov ca 30 min innan vi var tvugna att gå upp. Vi gjorde frukost, hämtade Adina och åkte sedan till Skavsta! Det tog typ 2,5h att köra dit, och vi var faktiskt pigga nog för att kunna köra!! När vi stannade på parkeringen kom tröttheten, vi skrattade åt ALLT. Fantastisk start på resan!
 
 
Väl i England åkte vi med Terravisions bussar, väldigt billiga men lite kluriga. De gick inte riktigt dit de skulle haha, vi vet inte vad som gick fel men något hände så vi hamnade på Kings Cross station istället för Victoria Station, och fick ta tunnelbana därifrån. Kön till biljettautomaterna var lång, men han som jobbade vid automaterna vinkade oss före hela kön och var väldigt övertrevlig och flörtig. Det fick vi ju användning av, han hjälpte oss väldigt bra. 
 
Sen kom vi in till London ca kl 11, och ingen var förvånad av att det regnade. Men vi hade lämnat paraplyerna i bilen i Skavsta haha. Vi letade efter någonstans att äta, planen var Fish and chips men vi hamnade på LEON, ett hamburgerställe som var organiskt och sådant. Inte det bästa i världen, haha, men nästan alla blev mätta i alla fall. Och de hade en spännande toalett med skjutdörr som hade en glipa så man såg ut på alla människor som satt och åt när man satt på toaletten. Som sagt, spännande!
 
 
Vidare hittade vi en souvernirbutik där vi sökte skydd från regnet, Adina köpte ett gosedjur till sin samling och vi frågade efter vägen till Big Ben. Så småningom avtog regnet och vi hittade dit vi skulle, med lite kakpauser när allt var jobbigt (vi hade inte direkt sovit mycket någon av oss!). Vi fotade och skrattade, och sedan tyckte vi det var dags att äta igen. Vi hittade världens mest perfekta café i en mysig kyrka, och de serverade afternoon tea med scones eller kakor, men det var inte förrän lite senare på eftermiddagen. Så vi gick på toa där, åt våra egna kakor utanför kyrkan och gick tillbaka mot Victoria Station. Någonstans där blev det till och med sol, det var såå häftigt! Sol, i London??! Vi kunde knappt tro det!
 
Vi blev lite trötta (hur ska tågluffen gå i sommar haha??), så vi hittade ett café som heter "Coffe Geek and Friends", där de hade nutellabrownies och sånt, så vi fikade länge där och lämnade läppstiftsmärken på våra koppar. Gott fika och kul att se all personal! (På riktigt, hela London är överpersonal-befolkat! På detta lilla café jobbade det säkert 7 pers bakom disken, och två satt och fikade. De fick ju knappt plats bakom disken allihopa! Men kul att kolla på.)
 
 
Sen åkte vi tillbaka till Kings Cross, och precis som alla andra gånger med tunnelbanan fungerade inte Johannas biljett. Men vilken klippa hon är, hon vågar prata med människor och hon har stenkoll på allt! Wow!! 
  
Och så kom vi till Terravisions bussar igen, klockan var halv 4 och vi hade en timme kvar innan vår buss skulle gå. (Haha hur kunde vi få tid över när vi bara hade 5,5h totalt i London??) Men vi kunde ta en tidigare buss, och åkte till Stansted Airport. Vi älskar flygplatser, så där spenderar vi gärna mycket tid! 
 
 
På bussen sov vi alla (behövligt!), utom Kicki. Hon var vaken och skrattade nästan hela resan. Vi satt längst bak i bussen, bredvid toaletten. Dörren till toaletten gick inte att hålla stängd såvida den inte var låst, så vid minsta lilla inbromsning eller gupp på vägen slänges dörren upp. När Sara var vaken kunde hon hålla den stängd med benet, men hon somnade snabbt. 
   Först kom en kvinna som gick på toa. Dörren fungerade som den skulle, men något måste ha gått fel ändå för när hon kom ut var hon jätteblöt och drog ner tröjan så långt det gick medan hon gick till sin plats länst fram i bussen. Nästa toalettoffer var en man som inte låste, och Kicki väntade spänt på att dörren skulle flyga upp. Men det hände inte, istället kom en kvinna och råkade öppna dörren. Pinsamt! 
   Sen kom en annan man som inte heller låste (varför låser inte folk? Och varför måste man gå på toa just den enda timmen som man sitter på bussen?), och ganska snart flög dörren upp medan han satt på toa. Det blev en rolig resa för Kicki, och resten av tiden roade hon sig med att ta selfies med oss andra som sov. 
 
 
På Stansted Airport kollade vi i affärerna, hittade supersnygga väskor men köpte inget. Sen åt vi riktigt najsiga hamburgare/fish and chips/club sandwich på en pub (???) där, det var såå gott!! Vi kände oss dock väldigt små och malplacerade, han som stod utanför och bjöd in människor började prata om vart alkoholen serverades och vi fattade aldrig vart det var, och dit ville vi inte gå, så tillslut sa vi bara till honom "Vi vill äta här, vad gör vi?", och han sa "Det blir en utmaning" men hittade sedan ett bord åt oss alla fem. Men sjuukt god mat var det!!
 
 
Sen hittade vi gaten, hade så otroligt roligt tillsammans (som hela dagen), och flög till Sverige igen. Alla flygturer och bussturer sov vi, i stort sett. Vi hittade bilen på parkeringen, åkte hem och var trötta. Sara sov i bilen en liten stund, och vi alla förstod det eftersom hon knappt sovit alls natten innan. Vi pratade och spelade hög lovsång från skivan "Bara Jesus", riktigt bra! Paus längs vägen för jag höll på att somna, så jag sprang några varv runt bilen och kunde sedan köra vidare. 
 
Hela dagen pratade vi tjejsnack, åt kakor/skittles/werthers, och gick på toa. Hela tiden! (Eftersom tre av fem hade mens var det nödvändigt!) (Det är så kul när man synkar med sina kompisar!!) Letade matställen och råkade hitta sevärdheter samtidigt, ungefär. Kom hem ca 02.30 tisdag morgon, SÅ TRÖTTA men otroligt glada! 
 
 
Vilken väldignelse att få göra sådant här, bara mitt i veckan och ha otroligt kul. Gud är så kärleksfull! Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0